Lions Abcoude Baambrugge

Vriendschap met diversiteit, ontwikkeling en sociaal maatschappelijke betrokkenheid


Een gevarieerde groep mensen. Vrouwen en mannen uit de lokale regio met een gevarieerde beroepsmatige achtergrond. Twee keer per maand komen wij samen en organiseren we activiteiten onder het motto ‘Lions Helpen!’. Wij richten ons hiermee op fondsenwerving voor met name lokale initiatieven waarmee we goede doelen ondersteunen die voor de samenleving van belang zijn.

De Lionsclub Abcoude Baambrugge is een gezelschap van ongeveer 30 mensen (M/V), van verschillende leeftijd en met een gevarieerde achtergrond.

Twee keer per maand komen we op een donderdagavond bij elkaar, de ene keer voor een interne vergaderavond en de andere keer om samen te eten, waarbij we een ‘externe spreker’ uitnodigen. Het streven van iedereen is er zo veel mogelijk bij te zijn, in de praktijk lukt dat voor ruim 70%.

Naast interesse in elkaar en onze omgeving, verbinden we ons door het samen organiseren van evenementen en activiteiten met als doel om geld in te zamelen. Wij organiseren ieder jaar vijf grote acties, onze Big Five. De opbrengst van onze goede-doelen-acties gaat naar lokale of regionale maatschappelijke initiatieven. De Big Five activiteiten zijn: Het Groot Abcouder Dictee, Erwtensoep-actie, Fietstocht, NL Doet en de Badeendjesrace. Naast deze activiteiten doen we nog meer, alles gericht op onze gemeenschap en voor hen die hulp en ondersteuning heel goed kunnen gebruiken.

Voor wat betreft goede doelen, een greep uit de afgelopen jaren: het verenigingsleven (Lions Fietstocht), Vrijwillige Brandweer Abcoude, het jaarlijkse uitje van de Ouderen Belangen Vereniging, Voedselbank, Scouting Abcoude, de Abcouder Harmonie, de Wensstichting Oppepper4all, de plaatselijke ijsclubs, het Dorpshuis Baambrugge en Stichting hulpfonds Vluchtelingen Abcoude.

We dienen ook (inter)nationale doelen zoals ‘Het vergeten Kind’, Alpe d’HuZes, KiKa, en slechtzienden (brillenactie). Ook voor Oekraïne is het internationale netwerk van Lions ingezet om ondersteuning te bieden en geld in te zamelen voor generatoren.

Wil je een idee delen voor een goed doel / actie, wil je meer weten over de club of heb je interesse om nader kennis te maken, neem dan contact met ons op.

Bestuur

Vincent Pijpers – President

Geboren en getogen en nog altijd met veel plezier woonachtig in Abcoude, ben ik in 2019 tot mijn genoegen toegelaten als lid van de Lions Abcoude-Baambrugge.
Sinds 1991 ben ik getrouwd met Claartje van Andel en sinds 1992 trotse vader van de tweeling Roelof en Debora.

In mijn arbeidzame leven heb ik ruim 40 jaar boeiend en veelzijdig werk mogen verrichten op het gebied van communicatie, PR, (sport)sponsoring en advisering en ondersteuning van besturen in kleine en grote organisaties.

Dat heb ik onder andere gedaan voor de Nederlandse Volleybal Bond, Nashuatec, Rabobank Nederland en voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.
Sinds 2021 doe ik interim werk voor verschillende opdrachtgevers, waaronder de Stichting Utrecht Science Park en het Prinses Máxima Centrum.

Ik geloof sterk in de kracht van samenwerking en betrokkenheid bij de gemeenschap, waarin je woont en/of werkt. De Lions zijn bij uitstek een vereniging om dienstbaar te zijn aan dat doel.
Het activiteitenprogramma voor het seizoen ’23 – ’24, dat voor het eerst huis aan huis door de Lions is verspreid in Abcoude en Baambrugge, is illustratief voor de collectieve gedrevenheid van onze club.

Als voorzitter zal ik dit seizoen mijn stinkende best doen dat te blijven bevorderen.  

Norbert Cappetti – Vice President

Al bijna een kwart eeuw woon ik met mijn vrouw Bianca en – inmiddels volwassen – zoon Joep met heel veel plezier in Abcoude. Mijn roots liggen in Noord Brabant, waar ik in 1967 ben geboren.

De eerste jaren in het dorp gingen vooral op aan werk, opvoeding, schoolbegeleiding en op of langs de sportvelden staan. Later kreeg ik wat meer tijd en wilde graag wat anders doen, anderen ontmoeten en wat voor de samenleving betekenen. Ik vond dat bij deze Lionsclub, waar ik in 2020 mee kennismaakte. Dat bevalt nog steeds uitstekend en ik ben er trots op onderdeel te zijn van deze actieve club, die met veel enthousiasme impact weet te maken met onze activiteiten.

In mijn werkzame leven ben ik communicatieadviseur. Nadat ik voor mooie bedrijven zoals Ahold Delhaize, HEINEKEN, Douwe Egberts, Holland Casino en adviesbureaus heb gewerkt, ben ik in 2017 als zelfstandig ondernemer gestart. Met mijn bedrijf Cappetti Communications adviseer ik uitlopende bedrijven en bied ik interim-diensten aan op het gebied van public relations, reputatiemanagement en mediarelaties.

Anna Karin Vogel – Secretaris

Ik ben 50 jaar en woon met man Wouter en drie kinderen in de puberleeftijd sinds 16 jaar in een voormalige boerderij in Baambrugge.

Sinds ik in Baambrugge woon, besef ik nog sterker dat ik het fijn vind om op te trekken met verschillende mensen, bij wie het erom gaat wie je bent en niet zozeer om wat (voor werk) je doet. Daarom vind ik deze Lionsgroep fascinerend; een groep die divers is: oud/jong, man/vrouw, en met diverse beroepsachtergronden; van bakker tot longarts. Ik word er blij van om met een gemotiveerde groep initiatieven voor en met de locale samenleving te ondernemen.

Binnen mijn werk bij Diversey, een multinational die reinigingsmiddelen verkoopt, heb ik 26 jaar lang veel internationale projecten geleid op het raakvlak van IT en bedrijfsprocessen.Op dit moment ben ik me aan het heroriënteren op een carriere als coach of veranderingsmanager

Richard Spreij – Penningmeester

In Abcoude heb ik mijn jeugd doorgebracht. Daarna heb ik samen met mijn echtgenote Wil Kruiswijk in Utrecht en Delft gewoond. Nadat ik als directie-assistent bij een krantenbedrijf heb gewerkt, zijn wij in 1980 teruggekeerd naar Abcoude en hebben wij een bedrijfje gehad met een drukkerij en twee boek- en kantoorboekhandels. Daarnaast ben ik voorzitter geweest van een landelijke groep kantoorvakhandels en als bestuurslid actief in de landelijke werkgevers-organisatie.

In Abcoude ben ik actief geweest in kerk- en schoolbesturen. Nadat wij ons bedrijf in 2005 hebben verkocht, ben ik wijnimporteur geworden. Mijn andere hobby is muziek; jaarlijks dirigeerde ik het orkest en koor tijdens de kerstnachtdienst in de Dorpskerk.

Sinds de oprichting van onze Lions club in 1982 ben ik lid, omdat het verfrissend is om regelmatig met mensen uit andere maatschappelijke sectoren van gedachten te wisselen en omdat het leuk is gezamenlijke activiteiten te ontwikkelen.

Erik-Jan Mohringer – Tamer

Aangenaam! Mijn naam is Erik-Jan Möhringer. Samen met mijn vrouw Loes woon ik sinds 2000 in Abcoude, een fijn dorp om te wonen zo onder de rook van Amsterdam. Onze dochter en zoon studeren én wonen sinds kort allebei in de hoofdstad.

Aan een empty nest syndroom doen we niet; Loes en ik hebben genoeg gezamenlijke interesses en hobby’s en zijn redelijk sportief. Wielrennen is één van de sporten die we regelmatig samen of met vrienden beoefenen. Verder breng ik graag mijn tijd door op de spinfiets of het hockeyveld. Doordeweeks ben ik actief als marketing programma manager bij Arvato Bertelsmann, een Duits media bedrijf.

 Na een eerder lidmaatschap bij onze Lionsclub van 2005 tot 2014 heb ik een pauze genomen vanwege enerzijds een drukke baan en anderzijds de opvoeding en sportactiviteiten van onze kinderen. Sinds 2020 ben ik herintreder bij deze mooie club, met veel genoegen moet ik zeggen. Als Lions-tamer kijk ik ernaar uit om samen met deze groep sociaal betrokken mensen de directe leefomgeving en die daarbuiten, een stukje aangenamer te kunnen maken voor degenen die dat nodig hebben.

Anjo Heijman – Past President 

In 2005 ben ik in Abcoude komen wonen. Sinds 2 jaar in Baambrugge. Ik ben 55 jaar, heb twee fantastischedochters en werk als logopedist in een revalidatieteam op een school voor speciaal onderwijs in Haarlem. Ik werk samen met logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, een revalidatiearts, verpleegkundigen, psychologen en een onderwijsteam. Ik vind het een feest om met deze kids met special needs te werken omdat ze allemaal verschillend zijn en tegelijkertijd zo puur en onbevangen.
Eind 2017 leerde ik kennismaken met de Lions en vond het zo leuk dat ik lid werd. Einstein zei eens :’ Er zijn 2 manieren om je leven te leven. De één of niets een wonder is. De ander of alles een wonder is’. Met de Lions ervaar ik vaak een wondertje. We maken mensen blij en hebben bovenal veel plezier met elkaar!

Lions Nederland

Lions Geschiedenis


De basis voor de Lions werd in 1917 gelegd door de 38-jarige zakenman Melvin Jones uit Chicago. Hij enthousiasmeerde de leden van zijn business club om hun talenten ook in te zetten om de samenleving te verbeteren. Die oproep vond in meer plaatsen gehoor, wat leidde tot de oprichting van de Association of Lions Clubs op 7 juni 1917 in Chicago. Ook in Canada werd dit initiatief gevolgd, zodat in 1920 Lions Clubs International kon worden opgericht. Mexico volgde in 1927. In de jaren 1950 en 1960 groeide de organisatie gestaag, met nieuwe clubs in Europa, Azië en Afrika. De eerste Nederlandse club werd opgericht op 29 september 1951 in Amsterdam. Den Haag en Rotterdam volgden spoedig.

We Serve


Het internationale motto bij die activiteiten luidt “We serve”. Vanuit die gedachte dragen Lions oplossingen aan voor problemen in de samenleving. Het gaat dan bijvoorbeeld om het realiseren van medische voorzieningen voor blinden, het terugdringen van diabetes, of het ondersteunen van scholen en ziekenhuizen. Nederlandse Lions richten zich vaak op het creëren van sportmogelijkheden voor kansarme kinderen, het organiseren en begeleiden van vakanties voor zieken en gehandicapten, financiële ondersteuning van Cliniclowns, de Zonnebloem, Villa Pardoes, Ronald McDonaldhuizen, et cetera.

Nederlandse Lions Clubs


De eerste Nederlandse Lions Clubs waren Amsterdam 1 Host (1951), Den Haag 1 (1952) en Rotterdam Host (1953). Nederland telt inmiddels zo’n 400 Lions Clubs met 11.500 leden, waarbij sinds de jaren 80 ook steeds meer vrouwen Lion worden. Om geld in te zamelen organiseren de Lions onder andere sportieve of culturele evenementen, bridgedrives, antiek- en curiosaveilingen, boekenmarkten en zeilwedstrijden die jaarlijks zo’n 7 miljoen euro opleveren. Daarnaast wordt er ook veel tijd en energie gestoken in immateriële dienstverlening.

De Lions club Abcoude-Baambrugge is opgericht in 1981, door Ap Mensink, Bart Theunissen en Willem Zwaard.

Leo Clubs


Zowel studenten als werkenden in de leeftijd van 20 tot 35 jaar kunnen zich verenigen in een Leo Club, waarbij Leo staat voor Leadership, Experience en Opportunity. Voor het organiseren van activiteiten worden binnen de Leo Club commissies gevormd met afzonderlijke taken. Jonge leden krijgen zo de kans om organisatietalent te ontwikkelen. Elke Leo Club wordt gesponsord door een of meer Lions Clubs, zonder er deel van uit te maken. De Nederlandse Leo Clubs maken deel uit van Lions Clubs International en zijn verenigd in de Vereniging Leo Clubs Nederland. Internationaal zijn er 5500 Leo Clubs met ongeveer 140.000 leden.

TNXTO Samenwerken voor het goede doel

Spring naar toolbar