Bestuur

Brenda Stork – President

51 jaar geleden ben ik in Abcoude geboren. Hier ben ik met mijn ouders, zus en broer fijn opgegroeid. In 1989 heb ik Ruud ontmoet en samen hebben wij twee kinderen, dochter Tessa (22 jaar) en zoon Dave (19 jaar) en nog steeds woonachtig in Abcoude.

Sinds 2016 ben ik lid van Lions Abcoude-Baambrugge. In eerste instantie dacht ik dat de Lions een club was voor oudere mannen. Maar niets is minder waar, het is een jonge, zeer dynamische, leuke gemengde groep mensen. Het is fijn om mij met de andere Lions je te kunnen in zetten voor de lokale bevolking. Van plastic opruimen in het dorp tot aan verkoop van erwtensoep, alles is prettig om te kunnen en mogen doen.

Ik ben mede-eigenaar van Van Gelderen & Stork Uitvaart en als ik vrije tijd heb vind ik het leuk om met mijn vriendinnen en vrienden af te spreken, te wandelen en ik hoop komend jaar weer wat aan sport te gaan doen.

Dit jaar ben ik president van deze fijne club. Het is jammer dat het wederom een corona jaar is zodat wij minder actief voor de medemens kunnen zijn. Veel evenementen moeten wij helaas op een andere manier invullen.

Anna Karin Vogel – Secretaris

Ik ben 50 jaar en woon met man Wouter en drie kinderen in de puberleeftijd sinds 16 jaar in een voormalige boerderij in Baambrugge.

Sinds ik in Baambrugge woon, besef ik nog sterker dat ik het fijn vind om op te trekken met verschillende mensen, bij wie het erom gaat wie je bent en niet zozeer om wat (voor werk) je doet. Daarom vind ik deze Lionsgroep fascinerend; een groep die divers is: oud/jong, man/vrouw, en met diverse beroepsachtergronden; van bakker tot longarts. Ik word er blij van om met een gemotiveerde groep initiatieven voor en met de locale samenleving te ondernemen.

Binnen mijn werk bij Diversey, een multinational die reinigingsmiddelen verkoopt, heb ik 26 jaar lang veel internationale projecten geleid op het raakvlak van IT en bedrijfsprocessen.Op dit moment ben ik me aan het heroriënteren op een carriere als coach of veranderingsmanager.

Richard Spreij – Penningmeester

In Abcoude heb ik mijn jeugd doorgebracht. Daarna heb ik samen met mijn echtgenote Wil Kruiswijk in Utrecht en Delft gewoond. Nadat ik als directie-assistent bij een krantenbedrijf heb gewerkt, zijn wij in 1980 teruggekeerd naar Abcoude en hebben wij een bedrijfje gehad met een drukkerij en twee boek- en kantoorboekhandels. Daarnaast ben ik voorzitter geweest van een landelijke groep kantoorvakhandels en als bestuurslid actief in de landelijke werkgeversorganisatie.

In Abcoude ben ik actief geweest in kerk- en schoolbesturen. Nadat wij ons bedrijf in 2005 hebben verkocht, ben ik wijnimporteur geworden. Mijn andere hobby is muziek; jaarlijks dirigeerde ik het orkest en koor tijdens de kerstnachtdienst in de Dorpskerk.

Sinds de oprichting van onze Lions club in 1982 ben ik lid, omdat het verfrissend is om regelmatig met mensen uit andere maatschappelijke sectoren van gedachten te wisselen en omdat het leuk is gezamenlijke activiteiten te ontwikkelen.

Bob Zevering – Past President

Inmiddels woon ik al meer dan 12 jaar met mijn vrouw Saskia en onze kinderen Tim en Marik in Abcoude. Lions Abcoude-Baambrugge was voor mij de ideale manier om in Abcoude mensen te leren kennen. Het was me een genoegen om veel van de Lions afgelopen 10 jaar beter te leren kennen. Onder meer door de Lions zijn we inmiddels helemaal in Abcoude ingeburgerd.

In 10 Lionsjaren heb ik veel dingen bij de groep zien veranderen. De groep is ‘verjongd’ en er zijn nieuwe acties en activiteiten bijgekomen. Ik heb al veel activiteiten mogen mee-organiseren. Bijv. het Lindenhoffdiner in Baambrugge, de fietstocht en natuurlijk de jaarlijkse erwtensoepverkoop.

Een speciale activiteit voor mij is het Groot Abcouder Dictee. Al 5 jaar heb ik het dictee mogen schrijven en de avond in De Witte Dame mogen presenteren. Het is geweldig om te zien dat het dictee lokaal en nationaal een succes is en dat het dictee nu gezien wordt als één van de grootste en populairste dictees in van Nederland. We hopen het dictee dit jaar weer te kunnen organiseren, natuurlijk met een BN’er als voorlezer.

Ook aan de Lionsactiviteiten intern denk ik met veel plezier terug. Samen varen op de Vinkeveense plassen, eetavonden met een interessante spreker, en het running dinner waar we van Lion naar Lion gaan en steeds weer iets lekkers te eten krijgen.

Vorig jaar was ik president, helaas een coronajaar met veel online-vergaderingen en weinig live-ontmoetingen. Ook gingen activiteiten als het dictee niet door. Hopelijk kunnen we elkaar komende jaren veel blijven ontmoeten en hoeven we niet meer online te gaan.

Ik zie uit naar veel gezellige Lionsavonden gecombineerd met het organiseren van mooie activiteiten waarmee we onze lokale gemeenschap kunnen ondersteunen.

Anjo Heijman – Vice President en Tamer

In 2005 ben ik in Abcoude komen wonen met mijn liefde Rob en onze 2 fantastische dochters Diede (24) en Isa (21). Na 30 jaar ben ik mijn eigen weg gegaan en woon sinds 2 jaar in het lieflijke dorpje Baambrugge. Ik ben 44 (correctie 54 jaar) en werk als logopedist in een revalidatieteam op een school voor speciaal onderwijs in Haarlem. Ik werk samen met logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, een revalidatiearts, verpleegkundigen, psychologen en een onderwijsteam. Ik vind het een feest om met deze kids met special needs te werken omdat ze allemaal verschillend zijn en tegelijkertijd zo puur en onbevangen.
Eind 2017 leerde ik kennismaken met de Lions en vond het zo leuk dat ik lid werd. Einstein zei eens :’ Er zijn 2 manieren om je leven te leven. De één of niets een wonder is. De ander of alles een wonder is’. Met de Lions ervaar ik vaak een wondertje. We maken mensen blij en hebben bovenal veel plezier met elkaar!

TNXTO Samenwerken voor het goede doel