Lions Abcoude – BaambruggeVriendschap met diversiteit, ontwikkeling en sociaal maatschappelijke betrokkenheid


Een gevarieerde groep mensen. Vrouwen en mannen uit de lokale regio met een gevarieerde beroepsmatige achtergrond. Twee keer per maand komen wij samen om beroepsmatige en persoonlijke ervaringen uit te wisselen. Daarnaast organiseren we samen activiteiten onder het motto ‘WE SERVE’. Met name lokale initiatieven waarmee we goede doelen ondersteunen die voor de samenleving van belang zijn.

De Lionsclub Abcoude Baambrugge is een gezelschap van ongeveer 30 mensen (M/V), van verschillende leeftijd en met een gevarieerde achtergrond.

Twee keer per maand komen we op een donderdagavond bij elkaar de ene keer voor een interne vergaderavond en de andere keer om samen te eten, waarbij we een  ‘externe spreker’ uitnodigen. Het streven van iedereen is er zo veel mogelijk bij te zijn, in de praktijk lukt dat voor ruim 70%.

Naast interesse in elkaar verbinden we ons door het samen organiseren van activiteiten onder het motto ‘we serve’. Dit zijn vooral lokale maatschappelijke initiatieven waarmee we goede doelen ondersteunen. Zo werd de erwtensoepactie van afgelopen januari opgedragen aan de Stichting Jongeren Actief in onze gemeente. Activiteiten lopen uiteen: charity dinner, dictee, erwtensoep-actie, bloembollen, fietstocht, de wensboom en dergelijke. Vaak 3-4 grotere activiteiten per jaar.

Voor wat betreft goede doelen: voorbeelden uit de afgelopen jaren: het verenigingsleven (Lions Rabo fietsevenement), het jaarlijkse uitje van de Ouderen Belangen Vereniging, de Voedselbank, Scouting Abcoude, de Abcouder  Harmonie, de Wensstichting Oppepper4all, de plaatselijke ijsclubs en het Dorpshuis Baambrugge.

We dienen ook (inter)nationale doelen zoals ‘Het vergeten Kind’ (met de bollenactie en de postzegelactie), Alpe d’HuZes, KiKa, en slechtzienden (brillenactie).

Wil je een idee delen voor een goed doel / actie,
wil je meer weten over de club of heb je interesse om nader kennis te maken,
neem dan contact met ons op.

Het bestuur


Jan Duijsens

Jan Duijsens

President

Ik ben geboren en getogen in Zuid-Limburg en via studie in Wageningen en werk in Amsterdam in 1989 in Abcoude terecht gekomen. Ik ben getrouwd met Lilian en heb 2 kinderen die inmiddels allebei studeren, Jasper in Delft en Eline in Berlijn. In Abcoude ben ik een aantal jaren actief geweest voor de hockeyvereniging, waaronder als voorzitter.
Sinds 2016 ben ik lid van de Lions. Naast alle goede en leuke dingen die we als Lions voor de gemeenschap doen, vind ik het belangrijk dat we als clubje de verjonging van de laatste jaren doorzetten.
Ik werk als directeur van een waterlaboratorium in de Brabantse Biesbosch. Naast mijn werk en de Lions mag ik in mijn vrije tijd graag zeilen, wandelen en tennissen.

Bob Zevering

Bob Zevering

Vice President en Tamer

Gea Looijen - van der Graaf

Gea Looijen - van der Graaf

Secretaris

Alweer bijna 8 jaar is Lionsclub Abcoude-Baambrugge een gemengde club en ik prijs mij nog steeds gelukkig dat ik bij de eerste vier vrouwelijke leden mocht behoren. Sinds 1990 woon ik met man en kinderen in Baambrugge en ben ik als beherend apotheker eigenaar van de apotheek in Abcoude. Inmiddels ben ik voor het derde jaar secretaris van deze club, waar ik mijn hart heb verloren aan de gemeleerde groep medeleden en onze gezamenlijke inzet voor doelen en activiteiten ten bate van onze directe omgeving. Ons motto “WE SERVE” staat voor mij voor deze gezamenlijke dienstbaarheid en alle plezier dat we daar samen aan beleven.

Richard Spreij

Richard Spreij

Penningmeester

In Abcoude heb ik mijn jeugd doorgebracht. Daarna heb ik samen met mijn echtgenote Wil Kruiswijk in Utrecht en Delft gewoond. Nadat ik als directie-assistent bij een krantenbedrijf heb gewerkt, zijn wij in 1980 teruggekeerd naar Abcoude en hebben wij een bedrijfje gehad met een drukkerij en twee boek- en kantoorboekhandels. Daarnaast ben ik voorzitter geweest van een landelijke groep kantoorvakhandels en als bestuurslid actief in de landelijke werkgeversorganisatie.
In Abcoude ben ik actief geweest in kerk- en schoolbesturen.

Nadat wij ons bedrijf in 2005 hebben verkocht, ben ik wijnimporteur geworden. Mijn andere hobby is muziek; jaarlijks dirigeer ik het orkest tijdens de kerstnachtdienst in de Dorpskerk.

Sinds de oprichting van onze Lions club in 1982 ben ik lid, omdat het verfrissend is om regelmatig met mensen uit andere maatschappelijke sectoren van gedachten te wisselen en omdat het leuk is gezamenlijke activiteiten te ontwikkelen.

Steije Renes

Steije Renes

Past President

Abcoude Baambrugge is een heerlijke leefomgeving voor mijn gezin, met mijn dochter Rinke, mijn zoon Simme en mijn vrouw Anne Marie wonen we hier nu 12 jaar. De Lions is één van de manieren om  midden in deze leefomgeving te staan. Het is een club mensen met verschillende achtergrond, inzichten en energie. De afgelopen jaren zijn we wat verder gemoderniseerd en zijn we aan het verjongen. Dat terwijl de mooie traditionele dingen die we nastreven in stand blijven en de sfeer en synergie in de groep verder versterkt. Dit jaar aan mij de eer om de president van deze club te zijn en dit verder voort te zetten.
Naast de Lions ben ik mede bestuurslid van Ab-Art met daarbinnen Theater Piet Mondriaan. In het dagelijks leven heb ik een adviesbureau waarmee we organisaties helpen met het optimaliseren en innoveren van hun business model.

TNXTO Samenwerken voor het goede doel