Erwtensoepactie: 40 jaar

Op zaterdag 20 januari 2024 wordt voor de 40e keer erwtensoep verkocht voor het goede doel!

Het is de langstlopende en de meest succesvolle activiteit van onze Lionsclub. Zou de soep weer net zo voortreffelijk smaken als de voorgaande edities? Wij denken van wel!

Als je de soep (per liter) vooraf online bestelt, dan wordt deze thuisbezorgd op 20 januari. Maar je kunt natuurlijk ook een of meerdere emmertjes kopen bij een van de marktkraampjes in Abcoude op ’t Markvelt, bij Plus Koot, Albert Heijn of bij Bakkerij Both (locatie Kerkplein). De hoofdsponsor van de actie is Silver Travel Abcoude en de opbrengst komt ten goede aan de Stichting Jongeren Actief en de gloednieuwe jeugdsport vereniging Atletiekclub Abcoude. Houd onze website en social media in de gaten voor de start van de online verkoop!

 

Landelijke Opschoondag – Duurzaam Abcoude Baambrugge

Nieuw… maar niet helemaal…want al enkele jaren stropen de Lions samen met vele inwoners bij de start van de lente hun mouwen op om onze dorpen schoon te maken door zwerfvuil te ruimen. Dit jaar sluiten we aan bij de Landelijk Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024.

Wat echt nieuw is, is dat aansluitend op de opschoonactie een evenement op het Dorpsplein wordt georganiseerd. Hier worden dit jaar allerlei duurzame initiatieven van de gemeente en van andere organisaties gepresenteerd.

Op deze dag kun je ook jouw ideeën voor duurzame doelen in de beide dorpen inbrengen. Lions kijken altijd naar hoe ze duurzame goede doelen kunnen ondersteunen, zonder dat ze zich daarbij laten leiden door politieke motieven. Doe jij ook mee? Bij de start is er gratis koffie en een lekkernij van Bakkerij Both, de hoofdsponsor van deze actie. Voor meer informatie over het definitieve programma en de deelnemers, check tegen die tijd onze website en social media.

 

Badeendjesrace

Met 6.000 badeendjes, honderden toeschouwers, tientallen prachtige prijzen en een opbrengst van ruim 5.000 euro voor de vrijwillige Brandweer Abcoude kan de eerste editie van de Lions Badeendjesrace in juni 2023 een groot succes genoemd worden.

Dat smaakt naar meer! En er komt ook meer!

De tweede editie van de Badeendjesrace vindt namelijk plaats op zondagmiddag 2 juni 2024, wederom aan de Voordijk in Abcoude. De eigenaren van de eerste 75 badeendjes die over de finishlijn komen, zijn de prijswinnaars. Ieder eendje is genummerd en gekoppeld aan een lot. Net als in 2023 gaan de Lions er samen met lokale sponsoren opnieuw zorgen dat we weer prachtige prijzen kunnen uitreiken. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats bij de hoofdsponsor Café Restaurant De Eendracht. De opbrengst van de race gaat uiteraard weer naar het goede doel. Voor 2024 is dat het recent gerenoveerde en heropende Tumult Abcoude. Houd onze website en social media in de gaten voor de start van de verkoop! Kwaak!

TNXTO Samenwerken voor het goede doel

Spring naar toolbar