Lions Groot Abcouder Dictee opnieuw zeer succesvol

Honderd deelnemers schrijven een dictee voor een goed doel!

Op 25 maart 2019 organiseerde Lionsclub Abcoude Baambrugge voor de vierde keer dit dictee. Het ging zowel om de knikkers als het spel: in dit geval om een bijdrage aan de bestrijding van Cystic Fibrosis (taaislijmziekte), in combinatie met een leerzaam dictee, in een gezellige sfeer en op een prachtige locatie. Els Weersink, longarts in het Amsterdam UMC sprak over deze ernstige ziekte en mocht een cheque van ruim 2000 euro in ontvangst nemen.

Het evenement was al een maand van tevoren uitverkocht en is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste in ons land. Ook een zevental dicteeprofessionals namen er aan deel.

De formule is steevast hetzelfde: de Lions organiseren het dictee, dat gepresenteerd wordt door een BN’r. Lionslid Bob Zevering zorgde voor een herkenbaar en geestig verhaal met 50 moeilijke woorden dat dit jaar werd voorgelezen door dorpsgenoot Peter van der Vorst. Centraal stond het lokale verenigingsleven en de kinnesinne en andere perikelen in onze agglomeratie. Maar de boventoon werd gevoerd door een harmonieuze coöperatie, begeleid door verrukkelijke prosecco’s en een driegangenmenu, en nog veel meer. Gelukkig kon er maar één fout per woord aangerekend worden waardoor de meeste deelnemers toch nog zo’n 20 a 30 woorden goed wisten te spellen.

De lokale winnares (met 9 fouten) was Henny de Vries, en zij was dat vorig jaar ook al. Elias Woudenberg klasseerde zich als de nummer 2 en viel eveneens eerder in de prijzen. In de categorie dicteespecialisten won Dordrechtenaar Randy van Halen na een shoot-out van twee collega’s (alle drie met slechts twee fouten).

Het dictee vond plaats in het Boutique Hotel de Witte Dame te Abcoude. Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door diverse sponsoren, waarvoor hartelijk dank.

Volgend jaar wordt een lustrum en diverse deelnemers wensten zich nu al te verzekeren van een plaats.

 

 

 

 

 

TNXTO Samenwerken voor het goede doel

Spring naar toolbar