Het 6e Groot Abcouder Dictee was een groot succes!

Voor de 6e keer organiseerde Lions Abcoude-Baambrugge op 11 december het Groot Abcouder Dictee. Ook deze editie vond plaats in Boutique Hotel De Witte Dame, in de nieuwe vergaderruimte Fort Meetingroom. De presentatie was in handen van Eva Jinek, dorpsgenoot, journaliste en presentatrice en Lionslid Bob Zevering.

  

De gehele opbrengst komt ten goede aan de Bibliotheek Angstel, Vecht en Venen. Samen met Tymbaan-De Baat helpt de bibliotheek inwoners van de Ronde Venen bij het beter Nederlands leren lezen, schrijven en spreken en omgaan met de computer. Dit doen zij onder andere door het wekelijks op woensdagavond organiseren van het Taalcafé in de bibliotheek van Abcoude.

De opbrengst van € 3.200,- zal worden besteed aan materialen voor het Taalcafé en voor de bewustwording, bij zowel inwoners als professionals, van de impact van laaggeletterdheid.

De winnaars van het Dictee zijn: 
1e Elias Woudenberg
2e Henny de Vries

3e Dirk Quaak en Jacqueline de Rijk

Winnaar Dicteespecialisten:
Rein Leentfaar (met o fouten)

 

Het invuldictee en de juiste antwoorden kunnen nog worden gedownload via de website https://lions-abcoude-baambrugge.nl/events/het-groot-abcouder-dictee-2023/. Op de website https://rtvrondevenen.nl/nieuws/artikel/nieuwsronde-41-13-december-2023 van RTV De Ronde Venen staat een mooie gefilmde sfeerimpressie van de avond.

Het dictee werd dit jaar mogelijk gemaakt door hoofdsponsor opticiën PATRICK VOOR OGEN en door Bakkerij Both, JAN@Accountants en  Boutique Hotel De Witte Dame. Namens de Lions Abcoude-Baambrugge en de begunstigden heel hartelijk dank!

TNXTO Samenwerken voor het goede doel

Spring naar toolbar